Akadálymentességi nyilatkozat

Weboldalunkat a fejlesztés első pillanatától kezdve az akadálymentes működés céljával fejlesztettük (accessibility-first).

Megjelenés

Az oldal megjelenésénél kiemelt figyelmet fordítottunk a megfelelő kontrasztarányokra, a szövegtestek és vezérlők kontrasztja minden esetben megfelel a WCAG szabvány AA-s elvárásainak.

Oldalunkon nem használunk félrevezető elemeket, az oldal minden részének van mondandója, nem tereljük el a figyelmet a tartalomról, amiért látogatóink honlapunkra érkeztek.

Kellemes átmeneteket és mozgásokat használunk, ezzel csökkentve az ismétlődő villogások kockázatát.

Interakció

Az oldalon minden az, aminek látszik. Ahogy a nyelv és a látványvilág sem félrevezető, így az interaktív elemek is a legegyértelműbbek és mindegyik rendelkezik különböző állapotokkal, melyeken legalább 2 attribútumuk változik meg. A gombok és a kattintható, vagy tapintható elemek megfelelő méretűek, ezzel csökkentve a mellékattintás esélyét.

Az oldal teljes mértékben alkalmas a billentyűzetes navigációra. A [TAB] billentyű ismételt lenyomásával, lehet végighaladni az elemeken.

Az űrlapok az oldal betöltésekor autofókuszt kapnak, ezzel is könnyítve az oldal használatát.

Nyelv

Az oldalon mindenhol tisztán és egyértelmű módon fogalmazunk.

A hivatkozások szövege egyértelműen jelöli, hogy a kattintással hova vezet.

Az űrlapok esetében egyértelmű címkéket és magyarázó szövegeket használunk.

Veszélyforrások

Előadásaink mindegyikénél jelöljük, hogy mely életkortól ajánlott a megtekintésük.

A stroboszkópot és ismétlődő fényhatásokat tartalmazó színdarabjaink esetében erre felhívjuk a figyelmet az előadás színlapján.

A színházon belüli akadálymentes közlekedésről részletes tájékoztatást nyújtunk a Kapcsolat menüpontban.

Felhasználói adatok

Szigorúan véve az adatkezelés témakörébe tartozik, viszont az oldal használatát könnyítő tényező, hogy az oldal megfelelő használatához minimális mennyiségű információt kérjük látogatóinktól.

Honlapunk valamennyi, színházunkkal és műsorunkkal kapcsolatos része bejelentkezés nélkül látogatható. Felhasználói fiók csak a SzínpadOn előadásainkra történő jegyvásárláshoz szükséges. A felhasználói fiók előnye, hogy a jegyeket nemcsak emailben küldjük ki, hanem a "Jegyeim" menüpontban is megtalálhatók.

Az oldal a Google Analytics látogatottságmérő eszközt használja, amely sütit helyez el a látogatók eszközén. Ezenkívül az oldal két sütit használ: a munkamenet megtartására, illetve a kosár tartalmának munkameneten túli megőrzésére.

Adatforgalom és reszponzivitás

Oldalunk a lehető legkevesebb állományt használja a működéséhez, azokat is tömörítve és optimalizálva, hogy a látogatók adatforgalmát ne terhelje.

A honlap reszponzív megjelenést használ, így a legtöbb eszközön biztosítani tudja a megfelelő felhasználói élményt.

Média

Képek esetében igyekszünk a lehető legtöbb kiegészítő információt biztosítani, hogy képernyőolvasóval érkező látogatóink számára is megfelelő élményt nyújtsunk.

Videóink és SzínpadOn előadásaink nem feliratozottak.

Amennyiben kérdése, vagy észrevétele lenne a fentiekkel, vagy az oldal működésével kapcsolatban, a helpdesk@madachszinhaz.hu email címen várjuk levelét.