Pandémiás tájékoztató

2020. szeptember 16., szerda Pandémiás tájékoztató


Kedves Nézőink!

Rendkívül fontos számunkra az Önök egészsége és biztonságérzete, ezért új közlekedési rendet alakítottunk ki a színházban. Célunk, hogy elkerüljük az előcsarnokban, illetve a ruhatárak és a mosdók előtti területeken kialakuló tumultust.

Általános szabályok nézőink számára:

• A színházba való belépésre várakozva, kérjük, az utcán tartsák be a védőtávolságot.

• A nézőtéri dolgozók a bejárati dupla ajtóban, az utcán fogadják Önöket, ellenőrzik a jegyeiket, testhőmérést végeznek és felhívják figyelmüket az érintésmentes kézfertőtlenítésre. 37,6 C fokos testhőmérséklet felett nem léphetnek be a színházba. Ebben az esetben jegyüket visszaváltjuk. 

• Kérjük Önöket, hogy lehetőség szerint a Színházban való közlekedés során tartsák be a védőtávolságot.

• A színház egész területén, a nézőtéren is kötelező a maszkviselés a nézők és a munkatársaink számára is, a szünetekben és az előadás alatt is. Kérjük, hozzanak magukkal maszkot, amennyiben nem hoznak magukkal, lehetőségük van a pénztárban 200 forintos önköltségi áron maszkot vásárolni.

• Betegen, influenzaszerű tünetekkel (köhögés, nátha, hőemelkedés) nem látogathatják előadásainkat. Ha ilyen tüneteik vannak, jegyeiket visszaválthatják vagy későbbi előadásra átcserélhetik. 

Az előadás kezdése előtt legkésőbb két órával telefonon (70/4916780) vagy e-mailben (szervezes@madachszinhaz.hu) jelezhetik visszaváltási szándékukat. 

Szabályok nézőink részére a színházban való tartózkodás alatt:

• Fél órával az előadás kezdése előtt nyitjuk a színház előcsarnokát, nézőterét és büféjét is. Kérjük, érkezzenek minél hamarabb, hogy elkerüljük a közönségforgalmi helyeken kialakuló tumultust.

• A járványhelyzetre való tekintettel a Madách Színház a jegyeinek csak a 75%-át értékesíti. Ebben az időszakban az Erkélyre nem értékesítünk jegyeket. Azok a nézőink, akik a tömeg miatt nem érzik biztonságban magukat a földszinti helyükön, átülhetnek az Erkély valamely helyére. Ebben a nézőtéri dolgozók segítségükre lesznek.

• A nézőteret színkódokkal jelölt szektorokra osztottuk, az előcsarnokban kivetítőkön és irányító táblákon olvashatják, hogy a jegyük szerint melyik ruhatár, büfé, mosdó használata javasolt.

• A nézőtér szín szerinti beosztása: 

Földszint bal oldal, 1-10-ik sorig: zöld

Földszint bal oldal, 11-20-ik sorig kék

Földszint jobb oldal, 1-10-ik sorig piros

Földszint jobb oldal, 11-20-ik sorig: sárga

Emelet: lila

• Büfé használata: Felhívjuk szíves figyelmüket, hogy a színkódjuknak megfelelő büféket használják. Megkérjük Önöket, hogy előadás előtt adják le a szünetre szóló rendeléseiket, a megrendelt ételek és italok az ülőhelyüknek megfelelő színkód szerinti büfében a szünetben előkészítve várják Önöket. Kérjük, lehetőleg ezt a módszert válasszák, hogy a szünetben a büfé előtt kialakult torlódást elkerüljük. Természetesen azonnali rendelésre is van mód.

Ruhatár használata: A színházban a ruhatár használata nem kötelező. Bátorítjuk Önöket, hogy kabátjaikat – amennyiben lehetséges –, ölükben tartsák, illetve a szünetekben székükön, vagy székük alatt helyezzék el. Nem összecsukható esernyőt a nézőtérre bevinni tilos. Kérjük, a színkódok szerinti ruhatárt használják.

Mosdók használata: A mosdók elhelyezkedéséről az előcsarnokban tájékoztató monitorokat helyeztünk el. A Tolnay Szalonban található két mosdó női mosdóként üzemel. 

Előadás után a színház elhagyása: Kérjük Önöket, hogy távozáskor fogadják el a hangosbemondó és a nézőtéri dolgozók irányítását. Célunk, hogy a nézőtér fokozatosan ürüljön ki és távozáskor se alakuljon ki torlódás.

A Madách Színház által bevezetett fertőzésmegelőzési szabályok:

• A közönségforgalmi területeket, korlátokat, kilincseket, WC-ket folyamatosan fertőtlenítjük előadás előtt és előadás alatt is. 

• A színház több pontján kézfertőtlenítőket helyeztünk el, kérjük, használják!

• A közönségforgalmi területet ezüst kolloidos antimikrobiális (baktérium-, gomba- és vírusölő), 100 %-ban klórmentes fertőtlenítővel tartjuk higiénikusan.

• A színház gépi szellőztetéssel ellátott tereiben működő légkezelők 100%-os frisslevegő-hányaddal, nagy hatékonysággal biztosítják a folyamatos, fokozott légcserét.

Köszönjük megtisztelő jelenlétüket és együttműködésüket.

Köszönjük, hogy a Madách Színházat választották.